Blog

Lettering Style

Τα γράμματα και οι φράσεις στο τατουάζ είναι μια από τις πιο κλασικές κατηγορίες τατουάζ και επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ. Όταν κάνουμε τατουάζ “μικρά” η “μεγάλα” γράμματα ή φράσεις όπως και σε όλα τα υπόλοιπα στυλ tattoo, μπορούμε να επιλέξουμε το μέγεθος, το χρώμα, το στυλ, το σημείο, ανάμεσα σε μια άπειρη λίστα με λεπτομέρειες που παίζουν έναν τεράστιο ρόλο όταν πρόκειται για τατουάζ με γράμματα. Το απλό γεγονός ότι μια πρόταση πρέπει να είναι “ευανάγνωστη” την κάνει να απαιτεί πρόσθετη προσοχή μιας και θα έχετε το μελάνι επάνω στο δέρμα σας για πάντα.

Από τους συμαντικότερους παράγοντες στα περισσότερα στυλ τατουάζ είναι το σημείο τοποθέτησης του. Στην κατηγορία τατουάζ με γράμματα και φράσεις, ενώ απλές λέξεις μπορούν εύκολα να χωρέσουν οπουδήποτε, δεν ισχύει πάντα το ίδιο για προτάσεις ή φράσεις. Η επιλογή του σημείου τατουάζ είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της επιτυχίας του και θα ήταν προτιμότερο να συμβουλευτείτε τον tattoo Artist σας με σκοπό την σωστή τοποθέτηση του πάνω σας. 

Old School - American Traditional" Style

Τα τατουάζ της κλασικής σχολής είναι τα τατουάζ εκείνα που έχουν Δυτικό ή Αμερικανικό παραδοσιακό στυλ με χαρακτηριστικά έντονα μαύρα περιγράμματα και περιορισμένη χρωματική παλέτα.

Κλασικές εικόνες από το παρελθόν της Αμερικής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αμερικανικών παραδοσιακών τατουάζ. Από τις ιστορίες της διασταύρωσης της θάλασσας για να φτάσει στην Αμερική, στις ιστορίες των πυροβόλων όπλων από την Άγρια Δύση, τα αμερικανικά παραδοσιακά τατουάζ διαθέτουν εικόνες εμπνευσμένες από την αμερικανική ιστορία. Συχνά επισημαίνονται με σύγχρονα χαρακτηριστικά, αυτά τα τατουάζ δείχνουν ένα σεβασμό για το παρελθόν ενώ παραμένουν ριζωμένες στο παρόν.

New School Style

Το new school tattoo χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 70’ με βασική επιρροή από τα old school τατουάζ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν καλλιτέχνες από την Καλιφόρνια ξεκίνησαν δειλά να πειραματίζονται με νέα και πιο εντυπωσιακά στυλ χρησιμοποιώντας γνωστές φιγούρες της εποχής. Το βασικό χαρακτηριστικό του είδους αυτού είναι το παχύ περίγραμμα, η προτίμηση ζωντανών χρωμάτων και η “υπερβολή” στην αποτύπωση του εικονιζόμενου θέματος.

Το new school είναι σαφώς επηρεασμένο από άλλα στυλ τατουάζ όπως το traditional και το old school από το οποίο έχει δανειστεί και το παχύ περίγραμμα. Χαρακτηριστικό του στυλ επίσης είναι η περιορισμένη χρωματική παλέτα, καθώς τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι λίγα και έντονα. Το αποτέλεσμα απέχει πολύ από τη ρεαλιστική απεικόνιση καθώς υπερβάλλουν στην απόδοση των λεπτομερειών του θέματος και θα μπορούσαν εύκολα να συγκριθούν με καρτούν, γκράφιτι και επιρροές από τη hip hop σκηνή.

Θεματολογικά, το new school χαρακτηρίζεται επομένως από μυθιστορηματικά σχέδια και λοιπά φανταστικά θέματα με προσαρμογές στα χρώματα και τον όγκο χωρίς να περιορίζεται σε παραδοσιακά σχέδια, ενώ πολλές φορές σχέδια old school προσαρμόζονται επίσης στη νέα σχολή με σκοπό τη διαφορετική απόδοση και έκφραση.

Η σύγχρονη σχολή τατουάζ επίσης σηματοδοτεί την αλλαγή της στάσης των καλλιτεχνών στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη δουλειά και τις τεχνικές τους. Συγκεκριμένα, μέχρι την εμφάνιση του new school οι καλλιτέχνες προστάτευαν τα σχέδια και γενικότερα τη δουλειά τους ώστε να μην κλαπεί από ανταγωνιστές, ενώ έπειτα ξεκίνησε η ανταλλαγή τεχνικών και σχεδίων σε μια προσπάθεια αναζήτησης και καινοτομίας. Από εκεί προκύπτει και η ένταση μεταξύ παλαιών και νέων καλλιτεχνών όπου οι μέν πίστευαν ότι το tattoo έχασε τη γοητεία του και οι δε ότι μόλις τη βρήκε.

Tribal Style

Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το σύγχρονο tribal τατουάζ, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε αν δείτε πόσο λίγο το σύγχρονο στυλ τατουάζ μοιάζει με το παραδοσιακό έργο τέχνης. Ενώ τα σύγχρονα tribal τατουάζ προσκολλώνται σε ένα αγκαθωτό, ρέον, και συχνά “μπερδεμένο” σχεδιασμό αναζητούν, τα παραδοσιακά έργα τέχνης tribal ήταν απίστευτα ποικίλα. Η ποικιλία στυλ από τη μία φυλή στην άλλη και από τον πολιτισμό στον πολιτισμό ήταν απαραίτητη για να εξυπηρετήσει τον αρχικό προορισμό τους: να βοηθήσει να δώσει στο τατουάζ μια ξεχωριστή φυσική εμφάνιση που θα μπορούσε γρήγορα και εύκολα να τα συσχετίσει με μια συγκεκριμένη φυλή.

Τα tribal  συχνά περιελάμβαναν στοιχεία σύντομης γραμμής, κύκλους, μοτίβα που χρησιμοποιούν γραμμές ή / και σχήματα και σε μερικές περιπτώσεις μεγάλα τμήματα στερεών μαύρων ζωνών όπως το blackwork. Όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ή μόνο ένα στοιχείο ανάλογα με τη φυλή. Η τοποθέτηση στο σώμα ήταν επίσης σημαντική και μπορούσε να συμβολίσει τη θέση του χρήστη στη φυλή. Ήταν πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε σχέδια που σχημάτιζαν ένα είδος “υφαντού” ματιού χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μοτίβων που έθεταν τους φρόνιους εκτός από το αντίθετο από τα πλακάκια ταρτάν των σκωτσέζικων φυλών.

Polynesian Style

Ήταν στην Τόνγκα και την Σαμόα που το Polynesian  τατουάζ εξελίχθηκε σε μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη τέχνη. Οι πολεμιστές του Τόγκαν είχαν  τατουάζ από τη μέση στα γόνατα με μια σειρά από γεωμετρικά μοτίβα, αποτελούμενα κυρίως από επαναλαμβανόμενα μοτίβα τριγώνου, ζώνες και επίσης περιοχές με μαύρο χρώμα.

Οι ιερείς που είχαν υποβληθεί σε μακρόχρονη εκπαίδευση και ακολούθησαν αυστηρά καθορισμένες τελετουργίες και ταμπού που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας «χτυπήματος» του  τατουάζ. Για τον λαό του Τόγκαν, το τατουάζ έφερε βαθιά κοινωνική και πολιτιστική σημασία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Στην αρχαία Σαμόα, το τατουάζ έπαιξε επίσης έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τόσο στις ταπεινές τελετουργίες όσο και στον πόλεμο. Ο καλλιτέχνης τατουάζ κρατούσε μια κληρονομική και εξαιρετικά προνομιακή θέση. Συνήθως γίνονταν τατουάζ σε ομάδες από έξι έως οκτώ (συνήθως άντρες) κατά τη διάρκεια τελετής που παρακολουθούσαν φίλοι και συγγενείς. Το τατουάζ του πολεμιστή της Σαμομάνης ξεκινούσε από  τη μέση και επεκτεινόταν ως  ακριβώς κάτω από το γόνατο.
Ωστόσο, δεν ήταν ασυνήθιστο για τις γυναίκες της Σαμομάνης να έχουν  τατουάζ. Αλλά οι εικόνες περιορίζονταν σε πράγματα όπως μια σειρά λεπτών λουλουδιών (συνήθως γεωμετρικών), στα χέρια και τα κάτω μέρη του σώματος.

Maori Style

Οι Μάγια υπήρχαν για περίπου  3500 χρόνια πριν , αλλά η τέχνη του παραμένει μέχρι σήμερα . Οι Μάγια ήταν γνωστοί για την τέχνη τους, η οποία χαρακτηρίζεται από περίπλοκα σχέδια που τιμούν τους μύθους και τον πολιτισμό τους. Πολλοί μπορούν να μάθουν μελετώντας τους Μάγια και τα τατουάζ που τους τιμάνε και με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν αυτόν το πολύ σημαντικό πολιτισμό.

Celtic Style

Οι κόμβοι και οι πολύπλοκες καμπύλες είναι αυτό που θα βρείτε στα Celtic τατουάζ. Ενώ δεν μπορείτε να ταξιδέψετε πίσω στην Εποχή του Σιδήρου για να ξεκινήσετε να παρακολουθήσετε εμβλήματα τιμής που βρέθηκαν σε πολεμιστές από τις κελτικές φυλετικές κοινωνίες, μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε κάτι άλλο. Για έμπνευση αναζητήστε απλώς το ιρλανδικό βιβλίο του Kells και θα βρείτε πολλά συνυφασμένα και αλληλοσυνδεόμενα σχέδια με κόμβους και πολύπλοκες καμπύλες

Dot Work Style

Τα Dotwork τατουάζ χρειάζονται μία πιο προσεκτική ματιά, μέσα από την οποία  η τέχνη αυτή μπορεί να λάμψει! Από απλό σε περίπλοκο, το dotwork παρουσιάζει ένα επίπεδο ταλέντων από μακριά και ένα άλλο από κοντά. Εικόνες, μανσέτες ή μανίκια φαίνονται υπέροχα με την πρώτη ματιά, αλλά με πιο προσεκτική επιθεώρηση, αποκαλύπτουν εκπληκτικά στοιχεία. Κάθε ένα δημιουργείται μόνο με ένα πλήθος κουκίδων, αντί για πλήρεις γραμμές ή πλήρωση.

Geometrical Style

Με βάση τα πιο βασικά σχήματα, τα γεωμετρικά τατουάζ είναι οτιδήποτε άλλο παρά απλά. Τα τετράγωνα, οι κύκλοι, τα τρίγωνα και τα πολύγωνα συναθροίζονται σε αφηρημένες εικόνες, μαντάλα ή και άλλα πιο απλά σχέδια. Δεν υπάρχει όριο στις δυνατότητες. Αυτά τα σχέδια είναι ιδανικά για όσους θέλουν να δείξουν μια αγάπη για την ομορφιά, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζουν τους καθορισμένους κανόνες της φύσης που μας περιβάλλουν. 

Mandala Style

Το μαντάλα είναι προϊόν υπομονής, αγάπης και ευαισθητοποίησης και μπορεί να μας υπενθυμίσει αυτές τις ιδιότητες όταν το έχουμε σαν τατουάζ . Ξεκινώντας από το κέντρο και προς τα  έξω, γύρω από το κέντρο, μοτίβο ανά πρότυπο, τα μαντάλα έχουν δημιουργηθεί εδώ και  αιώνες ως μια μορφή διαλογισμού, καθώς και  τέχνης.

Japanese Style

Ο ιαπωνικός πολιτισμός έχει διαπεράσει την τέχνη του  σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάστε την εκτίμησή σας προς τον πολιτισμό   με το τατουάζ σας. Πλάσματα από γιαπωνέζικους μύθους , λουλούδια και γράμματα έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν το απόλυτο αφιέρωμα στον πολιτισμό της Ανατολής. Αυτές οι εικόνες είναι ιδανικές για τα πάντα, από μικρά, μοναδικά σχέδια έως μανίκια και τατουάζ ολόκληρου του σώματος.

Black & Grey Style

Απλώς σημειώστε Γιατί όταν θέλετε τα έργα τέχνης σας να μιλάει από μόνη της , οι ασπρόμαυρες μορφές είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η έντονα σκιασμένη τέχνη του σώματος, αν και δεν είναι πολύχρωμη, κάνει μια σημαντική εντύπωση. Απλώς σημειώστε το σχέδιο παραπάνω, ακόμη και χωρίς μια μοναδική σταγόνα χρώματος, αυτό το κομμάτι είναι απόλυτα σαγηνευτικό .ε το σχέδιο παραπάνω, ακόμη και χωρίς μια μοναδική σταγόνα χρώματος, αυτό το κομμάτι είναι απόλυτα σαγηνευτικό.

Trash Polka Style

Συνδυάζοντας ρεαλισμό και την trash κουλτούρα , τα trash polka προσφέρουν μια μοναδική, τολμηρή επιλογή στυλ. Προέρχεται από τη Γερμανία, η trash polka παίρνει την παραδοσιακή τέχνη και την κολλάει με στοιχεία όπως μουντζούρες, κηλίδες και λέξεις, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό ύφος. Το πραγματικό polka trash γίνεται εξολοκλήρου από  μαύρα και κόκκινα χρώματα, αν και μπορούν να γίνουν παραλλαγές για να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

3D Style

Αν θέλετε την τέχνη του σώματος που ξεχωρίζει και τραβάει την προσοχή, τότε αυτό είναι για εσάς. Ενώ το δέρμα μπορεί να είναι επίπεδο / καμπύλο, οι καλλιτέχνες σήμερα μπορούν να φέρουν ουσιαστικά οποιαδήποτε εικόνα έχετε στο νου στη ζωή. Τα τρισδιάστατα τατουάζ φέρνουν τα μοντέρνα στυλ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Από τους χάρτες της πόλης μέχρι τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, τα γεωμετρικά σχήματα και πέρα.

Portait Style

Απομνημονεύστε τους αγαπημένους σας ή τα είδωλά σας με ένα τατουάζ πορτρέτου! Συχνά γίνεται σε ένα υπερ ρεαλιστικό ύφος, ένα τατουάζ πορτρέτου είναι ο τέλειος τρόπος για να δοθεί φόρος τιμής σε κάποιον. Είτε  πρόκειται για ποπ εικονίδιο, ιστορικός ήρωας, είτε για αγάπη που πέρασε, κρατήστε τους μαζί σας με ένα τατουάζ του πορτρέτου τους.

Η ιστορία του Piercing

Το αρχαιότερο piercing που γνωρίζουμε, χρονολογείται 5000 χρόνια προ Χριστού και ανακαλύφθηκε στην Αυστρία το 1991 σε ένα μουμιοποιημένο σώμα ενός προϊστορικού ανθρώπου. Αυτός ο άνθρωπος είχε λοβούς του διαπέρασε, με διάμετρο 7-11 χιλιοστά( γνωστό σήμερα ως streching) Piercing στην μύτη για πρώτη φορά καταγράφτηκε στην Μέση Ανατολή περίπου πριν από 4.000 χρόνια. Σε μερικές παραδόσεις εάν είχες μεγάλους και τεντωμένους λοβούς θεωρούνταν πιο ελκυστικό ακόμα και από τα ίδια τα κοσμήματα που φοράς. Πολλές φορές το τρύπημα του αυτιού και το τέντωμα ήταν μέρος των τελετών για το βήμα προς την ενήλικη ζωή. Σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής οι γυναίκες αρχίζουν να τεντώνουν τα χείλη τους έξι μήνες πριν από τον γάμο. Το μέγεθος του χείλους έδειχνε τον αριθμό των βοοειδών που θα έπρεπε να πληρώσει ο σύζυγος για την προίκα της. Tα piercing της νεολαίας γίνονται στη μύτη, στο φρύδι, στον αφαλό και στα χείλη. Λιγότερο συχνά, αλλά… συνηθισμένα είναι τα τρυπήματα στο στήθος, στη γλώσσα, στο διάφραγμα και στα γεννητικά όργανα. Και ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Το microdermal piercing (εμφυτεύσιμα κοσμήματα) και τα τρυπήματα επιφανείας (surface piercing), που γίνονται στο πόδι, στο χέρι, στην πλάτη και όπου αλλού ζητήσει ο πελάτης είναι οι πιο «hot» τάσεις του body art.

 

Piercing χείλους
Το τρύπημα χείλους είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, ωστόσο μόνο δυο φυλές διαπερνούν τα χείλη τους με κρίκο, η φυλή Dogon του Μαλί και την Νουμπα της Αιθιοπίας. Μεταξύ των Dogon το τρύπημα χείλους είχε θρησκευτική σημασία, πίστευαν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το πνεύμα των προγόνων τους Noomi, οι οποίοι ύφαιναν νήματα από τα δόντια τους αλλά αντί για νήμα έδωσαν την ομιλία στους ανθρώπους. Η πλειοψηφία των τρυπημάτων χείλους που γίνονται στον κόσμο γίνονται με labrets (είτε με μια καρφίτσα από ξύλο, ελεφαντόδοντο, μέταλλο η ακόμα και κρυστάλλους χαλαζία). Μεταξύ των φυλών της Κεντρικής Αφρικής και της Νότιας Αμερικής το piercing labret έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μεταξύ των αρχαίων φυλών Αζτέκων και Μάγια το labret piercing γινόταν μόνο στα αρσενικά της ανώτερης κάστας που φορούσαν πανέμορφα σκουλαρίκια από καθαρό χρυσό σε σχήματα ερπετών και με πέτρες καρφωμένες πάνω. Ιθαγενείς του Βορειοδυτικού Ειρηνικού καθώς και λαοί των Inuit του βορείου Καναδά και της Αλάσκα φορούσαν labrets διακοσμημένα με δόντια θαλάσσιου ελέφαντα, κοχύλια, οστά, ξύλο και άλλα υλικά. Η φυλή Makalolo του Μαλάουι ονομάζει το τρύπημα στο πάνω χείλος Pelele. Η Αφρικανή εξερευνητής δρ. Λίβινγκστον ζήτησε από τον αρχηγό της φυλής τους λόγους για τους οποίους τρυπάνε το χείλος και απάντησε με έκπληξη «για ομορφιά φυσικά! Οι άνδρες έχουν γενειάδες, οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα, δεν θα ήταν όμορφες χωρίς Pelele!»

 

“Το τρύπημα αυτιού ήταν η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εφαρμόσει body piercing, κυρίως λόγω της ευκολίας που γίνεται. Το παλιότερο μουμιοποιημένο σώμα στον κόσμο βρέθηκε κατεψυγμένο το 1991, οι αναλύσεις που έγιναν έδειξαν ότι το σώμα ήταν άνω των 5000 ετών – είχε τρυπημένα αυτιά και τα ανοίγματα είχαν διευρυνθεί σε διάμετρο 11mm!”

 

Piercing αφαλού
Το τρύπημα αφαλού είναι ένα σχετικά σύγχρονο τρύπημα, το οποίο δεν έχει καταγραφεί σε πρωτόγονους πολιτισμούς, ωστόσο ο αφαλός έχει αναγνωριστεί προ πολλού ως μια από τις πρωτογενείς ζώνες. Η εφεύρεση του μπικίνι το 1953 προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση επειδή άφηνε ακάλυπτη την κοιλιακή χώρα και κατά συνέπεια τον ομφαλό ο οποίος θεωρήθηκε ότι έχει μεγάλη ομοιότητα με τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής. Την δεκαετία του 1980 πολλά top models αλλά και pop stars ξεκίνησαν την μόδα του τρυπήματος του ομφαλού η οποία κρατάει μέχρι σήμερα.

 

Piercing θηλής
Οι Ρωμαίοι Centurions φορούσαν δερμάτινες πανοπλίες που είχαν διαμορφωθεί για να ταιριάζουν στο σώμα τους και χρησιμοποιούνταν ως θώρακες. Οι κρίκοι που περνούσαν στις θηλές τους χρησιμοποιούνταν για να κρατάνε σταθερό τον θώρακα (μια μάλλον επίπονη τακτική η οποία δεν εφαρμοζόταν και πολύ συχνά…) Στα μέσα περίπου του 14ου αιώνα η τότε μόδα πρόσταζε πολύ χαμηλά ντεκολτέ, τόσο χαμηλά ώστε κάποιος μπορούσε να διακρίνει τις θηλές της γυναικάς. Επίσης, μόδα της εποχής ήταν το ντεκολτέ μέχρι τον ομφαλό! Καταλαβαίνετε ότι κάτι έπρεπε να εφευρεθεί ώστε να κρατάει το φόρεμα στη θέση του ώστε να μην μετακινείται με την παραμικρή κίνηση και να αποκαλύπτεται έτσι μεγαλύτερο μέρος του μαστού από το επιθυμητό. Γι΄ αυτό το λόγο, λοιπόν, τρυπούσαν τις θηλές τους και με μικρές αλυσίδες ή κρίκους κρατούσαν τον κορσέ στη θέση του…

 

Piercing λοβός αυτιών
Το τρύπημα αυτιού ήταν η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εφαρμόσει body piercing, κυρίως λόγω της ευκολίας που γίνεται. Το παλιότερο μουμιοποιημένο σώμα στον κόσμο βρέθηκε κατεψυγμένο το 1991, οι αναλύσεις που έγιναν έδειξαν ότι το σώμα ήταν άνω των 5000 ετών – είχε τρυπημένα αυτιά και τα ανοίγματα είχαν διευρυνθεί σε διάμετρο 11mm ! Πάρα πολλές πρωτόγονες φυλές πίστευαν ότι οι δαίμονες μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μέσω των αυτιών, επειδή οι δαίμονες απωθούνται από το μέταλλο, κατά τα πιστεύω των φυλών αυτών, το σκουλαρίκι απέτρεπε τους δαίμονες να εισέλθουν στο σώμα. Οι πειρατές φορούσαν χρυσά σκουλαρίκια στα αυτιά τους ώστε αν το νεκρό τους σώμα ξεβραζόταν σε κάποια ακτή να χρησιμοποιούνταν τα σκουλαρίκια για να καλυφθούν τα έξοδα ταφής τους. Στο Βόρνεο ο κάθε γονιός τρυπάει από ένα αυτί του παιδιού του και αυτό συμβολίζει την εξάρτηση του παιδιού από αυτούς. Σε διάφορες χρονικές περιόδους πολλοί διάσημοι (Shakespeare, Francis Drake…) φορούσαν χρυσούς κρίκους στα αυτιά τους.

 

Piercing γλώσσας
Το τρύπημα γλώσσας εφαρμόστηκε σε μορφή τελετουργικού από τις φυλές των Αζτέκων, των Μάγια της κεντρικής Αμερικής. Θεωρούσαν ότι το τρύπημα της γλώσσας και το αίμα εξευμενίζουν τους Θεούς και αλλάζουν την κατάσταση της συνείδησης των σαμάνων, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Θεούς. Το τρύπημα γλώσσας είναι από τα πιο δημοφιλή piercings.

 

Nose piercing
Ο Leonardo Da Vinci έλεγε πως η μύτη καθορίζει το ύφος ολόκληρου του προσώπου… Τρύπημα μύτης παρατηρήθηκε πρώτη φορά στην Μέση Ανατολή περίπου 4000 χρόνια πριν. Αναφέρεται στην Βίβλο στη Γένεση όταν ο Αβραάμ ζήτησε από έναν υπηρέτη του να βρει γυναίκα για τον γιο του και σαν δώρο της έδωσαν ένα «δαχτυλίδι μύτης». Νομαδικές φυλές Βέρβερων και Beja της Αφρικής, Βεδουίνοι της Μέσης Ανατολής ακόμα εφαρμόζουν το τρύπημα μύτης και το μέγεθος του κρίκου δηλώνει την οικονομική ευρωστία της οικογένειας. Δίνεται σαν δώρο από τον σύζυγο στην σύζυγο στον γάμο. Κατά τον 16ο αιώνα η Ινδία υιοθέτησε το τρύπημα μύτης από την Μέση Ανατολή, ακόμα και σήμερα ένα καρφί (Phul) ή ένας κρίκος (Nath) συνήθως φοριέται στο αριστερό ρουθούνι το οποίο πολλές φορές συνδέεται με το αυτί με μια αλυσίδα. Είναι, επίσης, πολύ σύνηθες να είναι και τα δυο ρουθούνια τρυπημένα και να συνδέονται με αλυσίδες και με τα δυο αυτιά. Το αριστερό ρουθούνι κατά την Ινδική ιατρική συνδέεται με τα θηλυκά όργανα αναπαραγωγής και με το piercing πιστεύεται ότι ο τοκετός θα είναι ευκολότερος και ο πόνος μειωμένος. Στην δύση το τρύπημα μύτης εμφανίστηκε ως τάση μόδας ανάμεσα στους hippies που ταξίδευαν στην Ινδία γύρω στο 1960, οι punks το υιοθέτησαν γύρω στο 1970 ως σύμβολο διαφορετικότητας και αντίδρασης κατά των συντηρητικών αξιών και του πουριτανισμού.

 

Close Menu