Γενεαλογικές διαφορές για αντιλήψεις

Οι διαφορές μεταξύ των δύο γενεών ήταν πολύ αισθητές. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι όταν στην παλαιότερη γενιά, τη γενιά Χ, κάποιος έκανε ένα τατουάζ ήταν σχετικά μεγάλος σε ηλικία, δηλαδή 25 και άνω. Στη νεότερη γενιά, τη γενιά Y, όλοι είχαν τατουάζ σε ηλικίες κάτω των 20 . Έτσι, αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η παλαιότερη γενιά έκανε τα τατουάζ της όταν θεωρούνταν πλέον ενήλικες . Όταν ρωτήθηκε η παλαιότερη γενιά γιατί έγινε αυτό , αυτοί είπαν. Νομίζω ότι σκέφτηκα περισσότερο και πιο σκληρά για τα τατουάζ μου από τη νέα γενιά »(Anne). «Έχω σκεφτεί δέκα χρόνια για το τατουάζ μου πριν να είμαι αρκετά σίγουρη ότι το ήθελα για πάντα στην πλάτη μου. “(Stephanie). Έτσι, με αυτή την έννοια τα τατουάζ δεν είναι μόνο μέρος της κουλτούρας της νεολαίας αλλά και στους ηλικιωμένους ερωτώμενους ήταν μέρος της «ενήλικης κουλτούρας» τους. Με αυτόν τον τρόπο, το τατουάζ τους βοήθησε λιγότερο με τη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους, επειδή αισθάνθηκαν ότι ήδη σε κάποιο επίπεδο ήξεραν ποιοι ήταν. Το τατουάζ τους βοήθησε να είναι πιο ισχυροί στη δική τους ταυτότητα και η παλαιότερη γενιά ταυτίζεται με τα τατουάζ της.

Η παλαιότερη γενιά θεωρεί ότι σήμερα οι νέες ηλικίες από δεκαέξι ετών κάνουν τατουάζ μόνο και μόνο επειδή αισθάνονται ότι αυτό με κάποιο τρόπο θα του αναδείξει. Ακόμα κι αν ήταν ενήλικες όταν έκαναν το τατουάζ τους εξακολουθούν να αισθάνονται ότι ήταν μια πράξη εξέγερσης. “Αλλά ακόμα κι αν ήταν μια πράξη εξέγερσης, έκανα το τατουάζ μου στην ηλικία των τριάντα ετών, για να μπορώ να το δικαιολογώ πως το έκανα εκτός της επαναστατικής περιόδου της ζωής μου . (Anne).

Οι μεγαλύτεροι ερωτηθέντες θεωρούν επίσης ότι υπάρχει διαφορά στις αντιδράσεις των ηλικιωμένων και των νεότερων γενεών. Οι νεότερες γενιές έχουν την τάση να πιστεύουν ότι τα τατουάζ είναι «δροσερά» και κάτι που πρέπει να αναζητήσουμε πριν το κάνουμε, ένα εικονίδιο κατάστασης. Η νεότερη γενιά παρατηρεί επίσης ότι γίνεται όλο και πιο ανεκτική στα τατουάζ και κάποιοι παραδέχονται ότι αν τα τατουάζ δεν ήταν τόσο ανεκτά από την κοινωνία, δεν θα είχαν κάνει ένα.

Η νεότερη γενιά αισθάνθηκε ότι τα τατουάζ τους βοήθησαν να σχηματίσουν την ταυτότητά τους περισσότερο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέοι βρίσκονται στη μέση της προσπάθειας τους να καταλάβουν ποιοι είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πάντα λένε ότι πρέπει να πειραματιστείτε με νέα πράγματα στη νεολαία σας, επειδή δεν γνωρίζετε ακριβώς ποιοι είστε ακόμα, μπορεί να έχει φάσεις του ποιοι ή με ποιον προσδιορίζεστε (διαφορετικοί πολιτισμοί νεολαίας για παράδειγμα) ευθύνες. Αλλά με όλους αυτούς τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης των ομοτίμων, της πίεσης από τους γονείς, της πίεσης για να ζήσουν χωρίς ανησυχίες και να πειραματιστούν, μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο να διαμορφωθεί μια ταυτότητα χωρίς να επηρεάζεται από το περιβάλλον. Η σχέση μεταξύ σχηματισμού ταυτότητας και τατουάζ είναι συχνά πιο προσωπική μου και τα ζώα μου” (Monique).

Close Menu